Tuesday, 28 February 2017

Cerita rumah sewa | Muka cantik tapi pengotor!

Cerita rumah sewa | Muka cantik tapi pengotor! | Cerita ini aku copy dari facebook. Rasanya baru dua bulan lepas pernah baca similar stories tapi subjeknya ialah seorang editor majalah yang bergaya. Dia je bergaya tapi biliknya macam tong sampah terbuka 😷😷

Aku sendiri pernah bertanya kepada tenant yang tinggal di rumah Pandan Perdana aku dulu tu.

"Kenapa tak buang sampah kat luar tu?"

"Itu bukan sampah saya kak."

Ya Allah. Sampah tu dah berbau masam, ulat dalam plastik tu dah sebesar ibu jari. Yang bertambah geramnya plastik tu kecil saja. Berkira betul. Rasa nak lempang! Tu belum tengok tandas yang kotor padahal duduk dua laki bini je 😠😠😠. Fobia aku dengan penyewa dari sebuah negeri ni sebab bukan sekali tapi dah berkali-kali dan bertukar ganti. Di kampung mereka berak kat sungai ke sampai tak reti nak bersihkan toilet?

Kan dah terbebel.

Jom baca!


JANGAN PERCAYA PADA YANG KONON HIPSTER, MAKE UP 10INCI, BAJU DAN TATARIAS PERSIS MODEL TAPI PENGOTOR, RUMAH BUSUK, BERSEPAH BAK NERAKA!!! DEMI JANTAN DEPAN RUMAH!!!


Baca kisah ini:

''Anne, rumah banyak lipas lah..geli nak duduk sini..kata gadis hipster heels 5 inci.

Banyak lipas?? Rumah kotor kot. cuba bersihkan dulu lepas tue spray ridsect. Nanti hilang lah tue.

Rumah kitorang bersih lah Anne tapi memang lipas banyak. Datanglah bawa ubat lipas ke apa. kami dah bayar kan..mahal..

Yelah nanti ada masa saya datang-dalam otak ligat cari masa yg sesuai-peluang buat sportcheck= peluang breakfast starbuck lagi ( gurau )

Jam 7 pagi dah tercegat depan pintu, gadis hipster heel 5 inci tengah bersiap nak pergi jogging,tengah solat,belum bangun semua ada. buka-buka pintu MasyaAllah bau. Bau masam + bau perfume + bau penyegar udara= pitam.

Mana lipas?? Terus ke dapur terus rasa nak pengsan- rujuk gambar.

Mee hoon dalam kuali-berulat, minyak tumpah, pinggan mangkuk-berulat, milo tumpah penuh lantai. Bau tak usah nak cakap. Maybe tue definasi bersih bagi korang ya..

Image may contain: food

Tindakan : 
1.bersihkan segera dalam 2 jam
2. nie amaran kali kedua- sewa naik RM40- upah cleanner datang bersihkan setiap minggu.
3. collect RM30 sorang, beli pinggan mangkuk,kuali baru.

Siapa suruh buat masalah kan.. bebel-bebel tak jalan..tambah kedut wajah jelita i olls jewk.. yang jalan kena guna duit jewk..baru lah mereka tahu nak berubah.

Siasat siasat rupanya mereka masak ramai ramai.. lepas tue tapau bagi pakwe rumah depan.. nanti korang, i olls bocorkan rahsia korang.. siap lah.. tak taw ke rumah depan tue pun jajahan GJ.. hahahahhaaha..

Berkenan dengan gadis hipster heel 5 inci? nak buat bini?? nak berkenalan?? meh pm tepi..belanja GJ nancis jewk lah

Keedit to:
Nurulanne Radzali,
Gangster Jelita
Rakan subletter anda

*Share agar gadis-gadis lain juga berubah dan tag housemate anda agar tidak begini!